Przepis znaleziony na tej stronie stronie
Składniki:
- 3 kg pomidorów
- 1 kg cebuli
- 1 papryka czerwona
- 1 puszka ananasów
- 1 puszka kukurydzy
- 1/2 łyżeczki chili
- 3 ząbki czosnku-wycisnąć maszynką
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżka słodkiej papryki mielonej
- 1 łyżka wegety
- 1 łyżka curry
- 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
- 3 szkl. cukru
- 1/2 - 3/4 szkl. octu
- 2 łyżki soli
- 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę i razem z pomidorami - posolić- gotować na wolnym ogniu około godziny.Następnie dodać pokrojonego w kostkę ananasa, pokrojoną paprykę i pozostałe składniki (OPRÓCZ MĄKI ! ) i gotować na wolnym ogniu około 1/2 godziny, albo na tyle długo, aby papryka się nie rozgotowała.Mąkę rozrobić w soku z ananasa i na końcu dodać do sosu. Zagotować.Gorący sos wkładać do słoików. Odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostudzenia. NIE PASTERYZOWAĆ !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz