1/06/2012

Sałatka Coleslaw

Przepis znaleziony w internecie, troszkę przeze mnie zmieniony. 


Składniki:
  • 1/2 główki białej kapusty startej na grubej tarce jarzynowej
  • 3 drobno starte marchewki
  • 2 małe cebule drobno posiekanej
  • 1/5 szklanki mleka
  • 0,5 szklanki majonezu
  • 1,5 łyżki białego octu winnego
  • 2,5 łyżki soku z cytryny
  • 1/4 szklanki cukru pudru 
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu

       Startą kapustę i marchewkę wsypać do sporej miski, dodać posiekaną cebulę. Cukier wymieszać z solą, pieprzem, mlekiem, majonezem, octem, sokiem z cytryny do uzyskania jednolitej konsystencji. Polać sosem warzywa i bardzo dokładnie wymieszać. 


Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz