1/11/2012

Dip serowy do nachosów



Składniki:


  • serek topiony Hohland śmietankowy lub ementaler
  • 5 łyżek tartego sera żółtego
  • 0,5 szkl. mleka
  • bazylia, oregano, sól, pieprz

    Na rozgrzaną patelnię wrzucić starty żółty ser oraz cały serek topiony. Mieszając dolewamy mleka aby zapobiec przypalaniu i ułatwić rozprowadzanie serów. Dodaj sól i pieprz oraz sporą ilość oregano. Mieszaj dolewając mleka za ser topiony zostanie kompletnie rozpuszczony a dip będzie miał gładka i jednolitą konsystencję.

3 komentarze:

  1. Robiłam kiedyś taki sos, tylko dodałam jeszcze opakowanie serków topionych w plasterkach :) Wyszedł super, lepszy niż ze sklepu i w większej ilości :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam pytanie - czy na twoim blogu pojawi się jakieś zdjęcie?
    Gotujesz,czy tylko kolekcjonujesz przepisy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście że się pojawią tylko nie wiem kiedy, ponieważ mieliśmy włamanie do mieszkania i cały sprzęt ukradli, a zanim pieniążki się znajdą na kolejny aparat to trochę czasu musi minąć :)

      Usuń