Składniki:
- 1 słoiczek sosu pomidorowego z ziołami
- 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- 3-4 łyżki keczupu
- 1 cebula
- przyprawy (bazylia, oregano, sól)
- pół opakowania makaronu spaghetti
- 2 łyżki oleju
- Mięso mielone wrzucamy na głęboką patelnie solimy i smażymy aż rozdzieli się na malutkie kawałeczki i odparuje woda.
- Cebulę szatkujemy i dorzucamy do mięsa dodajemy przyprawy bazylie i oregano smażymy tak od czasu do czasu mieszając - u mnie to było ok 5 min.
- Dodajemy keczup mieszamy i wlewamy sos ze słoiczka - dusimy tak ze sobą aż cała woda odparuje
- Podajemy z makaronem spaghetti ugotowanym al'dente, posypane startym parmezanem.
kto nie zna? a kto nie lubi? nie widzę. to znak, że mniam! lubię takie włoskie jedzonko.
OdpowiedzUsuń