Dip serowy do nachosów
Składniki:
- serek topiony Hohland śmietankowy lub ementaler
- 5 łyżek tartego sera żółtego
- 0,5 szkl. mleka
- bazylia, oregano, sól, pieprz
Na rozgrzaną patelnię wrzucić starty żółty ser oraz cały serek topiony. Mieszając dolewamy mleka aby zapobiec przypalaniu i ułatwić rozprowadzanie serów. Dodaj sól i pieprz oraz sporą ilość oregano. Mieszaj dolewając mleka za ser topiony zostanie kompletnie rozpuszczony a dip będzie miał gładka i jednolitą konsystencję.
Robiłam kiedyś taki sos, tylko dodałam jeszcze opakowanie serków topionych w plasterkach :) Wyszedł super, lepszy niż ze sklepu i w większej ilości :)
OdpowiedzUsuńMam pytanie - czy na twoim blogu pojawi się jakieś zdjęcie?
OdpowiedzUsuńGotujesz,czy tylko kolekcjonujesz przepisy?
Oczywiście że się pojawią tylko nie wiem kiedy, ponieważ mieliśmy włamanie do mieszkania i cały sprzęt ukradli, a zanim pieniążki się znajdą na kolejny aparat to trochę czasu musi minąć :)
Usuń